کارشناس تغذیه بیمارستان شهید گنجی برازجان عنوان داشت:کربوهیدرات ها مواد انرژی زا هستند که مصرف زیاد آن باعث تبدیل قند به چربی در بدن می شود.
فرزانه دانشی گفت : مصرف زیاد آن می تواند باعث مقاومت بدن به هورمون انسولین شود. در این صورت قند در بدن ذخیره نخواهد شد و میزان آن در خون بالا می رود و فرد را مستعد بیماری دیابت نوع دوم می کند.
وی افزود : از دیگر عوارض مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها می توان بیماری هایی از قبیل افزایش فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، تخمدان پلی کستیک و افزایش خطر ابتلا به سرطان را نام برد.
دانشی اضافه کرد : مصرف زیاد کربوهیدرات ها توسط کودکان علاوه بر تخریب دندان ها می تواند به سلامتی آنها لطمه بزند، زیرا استفاده از موادغذایی با انرژی زیاد مانع از جذب املاح و ویتامین ها توسط بدن می شود که بر رشد کودکان اثر می گذارد.
این کارشناس در رابطه با فاکتورهایی که باعث تمایل افراد به خوردن شیرینی ها می شود اظهار داشت: استرس و اضطراب باعث افزایش مصرف قند می شود. دیده شده افرادی که سروتونین ترشح شده از مغز آنها کمتر است تمایل بیشتری به مصرف شیرینی جات دارند. سروتونین نیز هورمون مترشحه از مغز است که مقدار آن در خون در مواقع استرس افزایش یافته و باعث آرامش انسان می شود.
فرزانه دانشی ، تمایل به مصرف قندها را مصرف ناکافی پروتئین در رژیم غذایی می داند و می گوید: هنگامی که در وعده غذایی پروتئین کافی مصرف نشود، طبیعتاً قندها سهم بیشتری از غذا را تشکیل می دهند و این باعث ایجاد یک سیکل معیوب در بدن می شود.